Volvo Cars Employee Reviews

Ratings by category
3.9Work-Life Balance
3.9Job Security & Advancement
Showing all 33 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Kreativ och stimulerande arbetsmiljö
Ergonom/Leg.Sjukgymnast (Former Employee) –  Eslöv4 May 2018
Ett stort företag med tydliga fungerande regler och klara mål. Trots storlek på företag med risk för "stela strukturer" lyckades man hålla en hög och tillåtande nivå av kreativitet, nyfikenhet och utrymme för självständigt arbete.
Pros
Stort utrymme för eget ansvar
Cons
Kan inte komma ihåg några.
Was this review helpful?Yes 2No 3Report
3.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
produktiv
Truckförare flex (Former Employee) –  Göteborgs kommun2 May 2018
Hej
Mitt namn är Juan Carlos González, kom från Chile för 7 år sen.

Jag är en ansvarfull, öppen och stresstålig, person som är väldigt van vid tungt arbete och har en god fysik. Jag har förmågan och vilja att arbeta ensam eller i team. Jag har erfarenhet inom industri städning, där bland annat använder jag truck för intern användning, och har miljö kunskap.
Pros
gratis
Cons
inga
Was this review helpful?YesNo 8Report
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Truckförare
Truckförare (Former Employee) –  Göteborg25 April 2018
Jätte bra arbetsplats, körde truck både kvällar och nätter. Dock var det ett konsult uppdrag.
Was this review helpful?Yes 4No 2Report
1.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Poor Management
Senior Sales Consultant (Current Employee) –  Escondido, CA21 April 2018
Volvo of Escondido does not care for their employees and not only underpays them, but continuously disrespects their employees. Management constantly runs around like a headless chicken and treats employees unfairly.
Pros
Air Conditioning
Cons
poor management, toxic work enviroment
Was this review helpful?Yes 7NoReport
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Otimo suporte do Offshore
SAP SD (Former Employee) –  São Paulo, SP17 April 2018
Empresa ótima para trabalhar, apesar do comercial da consultoria ter vendido pouco tempo de projeto
Was this review helpful?YesNoReport
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
En väldigt bra arbetsplats
Montör (Current Employee) –  Göteborg23 January 2018
Ett trivsamt jobb, mycket bra möjligheter för utveckling.
Cons
Pendling
Was this review helpful?Yes 2No 2Report
4.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Flitig, spännande arbetsmiljö
Montör (Current Employee) –  Göteborg23 January 2018
Jag jobbar timanställd (felxpool) på Volvo och kan bli inringd när som helst vid behov. Jag jobbar oftast tidigt skift (06:30 - 15:36)
Jag står på banan och tar emot inkommande karosser och monterar av fixturer, sätter på dörrkrokar för att förhindra att dörrarna öppnas och skadas under färd på banan. Jag monterar även gasdämpare i motorhuvarna. Vi har tre raster som är uppdelade cirka 2 timmar efter varandra.

Arbetet på Volvo har givit mig en väldigt god stresstolerans, arbetsmoral och utvecklat mitt kontaktnätverk.

I början av min anställning så fann jag det svårt att ta sig upp på morgnarna för att ta sig till jobbet (06:30) men man vande sig snabbt och anpassade sig.

Stort plus på arbetsplatsen är att det finns folk i alla olika åldrar. Man jobbar sällan själv vilket gör att arbetet blir väldigt socialt. 2 av 3 raster är betalda.

Minus är att det ibland kan ta upp till 1 timme att ta sig hem från arbetsplatsen på grund av de massiva köerna som bildas efter skiftslut.
Pros
2 av 3 raster är betalda.
Cons
massiva köer efter skiftslut.
Was this review helpful?Yes 3No 1Report
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Administratör och receptionist
Passerkortsadministratiör (Former Employee) –  Torslanda17 January 2018
Vad ingick:

- Besvara telefonsamtal samt mail
- Ärendehantering per telefon samt mail
- Vara tillgänglig och behjälplig med frågor kring passerkort för kollegor
- Informera kollegor om olika ärenden/ändringar
- Administrera i systemet
- Felanmäla systemavvikelser
- Printa kort
- Konvertering
- Möten
- Receptionsarbete ingick även dagligen som avlösare och inhoppare

ect.
Pros
Motiverande tjänst, bra personal, motiverande, bra arbetstider
Cons
Bytte chef vid två tillfällen och kommunikationen kunde varit bättre
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
zeer productief bedrijf
vorkliftbestuurder (Former Employee) –  Oostakker10 January 2018
volvo cars
goede werkgever

een dag op volvo is altijd geconcentreerd zijn
vooral als vorkliftbestuurder


zeer toffe collegas
Pros
lekker eten
Cons
werkdruk lig te hoog
Was this review helpful?YesNoReport
4.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Het was een goeie job
Operator (Former Employee) –  Gent17 December 2017
Het was een goeie job kheb daar jaren gewerkt geen enkele probleem gehad
Ik ben begonnen als zelfstandige daarmee dat ik gestopt ben in volvo cars
Was this review helpful?Yes 3NoReport
3.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Work Place/Travel
Sales Administrator (Current Employee) –  Slough, Berkshire12 December 2017
Work with a nice team, However management disorganised & No process.
Relocated 12 months ago 5 Miles up the road but due to heavy traffic constantly it has put another 30 minutes to my journey making my total commute over an hour each way.
Pros
Good Team
Cons
Travel & management
Was this review helpful?Yes 2No 1Report
4.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Gezellige werkomgeving
Productiemedewerker vorkliftchaufeur (Current Employee) –  Gent29 November 2017
Als beginnend arbeider denk je dat het moeilijk is in Volvo te werken maar alles wordt perfect aangeleerd ik doe dit bijna 25 jaar dus heb ervaring
Pros
Maaltijd cheques
Cons
Werkdruk
Was this review helpful?YesNo 2Report
4.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Great Company to work for.
Financial Manager (Former Employee) –  Irene, Gauteng24 October 2017
Volvo Car South Africa is an excellent Company to work for. Passionate about the brand and culture. Tight knit family and values. Overall great Company.
Pros
Driving a Volvo
Cons
None
Was this review helpful?Yes 1NoReport
3.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Te hoge tempo om te werken
Arbeider (Former Employee) –  Provincie Oost-Vlaanderen13 February 2017
Slecht betaald voor wat je moet doen. Te streng. En kan nooit uw mening zeggen.
Pros
Geen
Cons
Te streng. En kan nooit verlof opnemen wanneer u wilt
Was this review helpful?YesNoReport
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Jag gillade stressen Haha :) trevligt folk !
Montör, vänster fram och bakdörr (Former Employee) –  Göteborg29 September 2016
monterade bägge vänster dörrar på alla modeller.
Dörrarna är bara plåt när dom kommer till mig och när dom lämnar så var dom färdiga billdörrar.
Pros
Alltid fika inne på lunch rummet ifrån chefen.
Cons
Gillade inte ha lärlingar.
Was this review helpful?Yes 7No 4Report
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Härlig arbetsplats
Lagerarbetare (Current Employee) –  Göteborg26 September 2016
Riktigt rolig miljö och Goa kollegor, bra sammanhållning av chefer och kollegor.
Was this review helpful?Yes 8NoReport
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
avsynare
Avsynare (Former Employee) –  Olofström12 September 2016
trevliga arbetskamrater. Bra arbetsmiljö. Väl bemött av ledningen
Was this review helpful?Yes 6NoReport
4.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Tufft men lärorikt
Montör (Current Employee) –  Göteborg30 August 2016
Genom mina tre månader på Volvo så har jag lärt mig mycket om hur produktionskedjan går till och om olika balanser och banor, vilket har varit väldigt intressant och lärorikt. Dagarna flöt dock samman fort då jag stod på samma balans under nästan 3 månader vilket var lite monotont, samtidigt som det var en trygghet. Arbetsmiljön i allmänhet var bra då mina arbetskollegor var väldigt hjälpsamma och min chef var rättvis i sitt agerande. Att jobba på Volvo var både tufft, men ibland roligt, och jag hoppas att få komma tillbaka dit.
Pros
Gratis kaffe, bra lön och väldigt bra arbetskamrater.
Cons
Gammal fabrik, dålig luft och gamla verktyg samt snålade företaget med liftar etc.
Was this review helpful?Yes 2NoReport
4.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Bra arbetsmiljö
Truckförare (Former Employee) –  Västra Frölunda26 August 2016
Företaget låter medarbetare få tid till att lära sig, dvs de ger tid för att lära upp. Vilket leder till bra resultat när arbetaren är helt säker på utförandet av sina arbetsuppgifter!
Det fanns alltid något att göra på volvo men det var ingen stressig miljö, vilket var positivt eftersom det leder till en säkrare hantering av exempelvis gods.
Was this review helpful?Yes 3No 1Report
5.0
Job Work/Life Balance
Salary/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Helgjobb
Project manager (Former Employee) –  Göteborg2 July 2016
Jag är ute efter ett helg jobb för att dryga ut min inkomst. Det är i princip orelevant vad det är för jobb. Jag kan jobba med lagerarbete, taxichauför, lastbilschauför eller något administativt. Men jag begränsar mig till lördagar och söndagar samt andra röda dagar.
Was this review helpful?Yes 1No 10Report
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at Volvo Cars. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4.1
Based on 33 reviews
514
411
36
21
11

Ratings by category

3.9Work/Life Balance
3.8Salary/Benefits
3.9Job Security/Advancement
3.7Management
4.0Culture